Välj en sida

Fanny, jag har hittat mormor död i lägenheten. Den meningen går på repeat, varvat med mormors varma, lite tvekande svara-i-telefon-röst Ja det är Mildred? Det som aldrig någonsin fick hända har hänt och jag är så ledsen. Mormor, min fina mormor är död.

På en vecka har vi städat bort det som var hennes hem. Delat upp hennes saker. Det här vill jag ha. Det här tar jag gärna. Det här vill jag spara. Och jag, jag vill spara allt. Konservera henne, kapsla in hennes doft för att vara säker på att aldrig glömma.

Min mormor var min superhjälte. Länge var hon min bästa vän. Älskade, fina lilla mormor. Det var så mycket mer jag ville säga till dig. Och jag hade så mycket kärlek kvar att ge. Men jag hann inte, och nu är det försent.

Mormor, jag är ledsen att jag alltid sa för lite. Att jag aldrig sa till dig du är min superhjälte och jag älskar dig mormor. Jag kände så mycket men aldrig någonsin sa jag något för jag kan liksom inte säga sånt och nu förbannar jag min feghet.

Jag älskar dig mormor. Du är så viktig för mig. Med är livet så fint och jag är så oerhört tacksam för allt. Tack för din trygghet. Tack för att du alltid trodde på mig. Tack för allt du har lärt mig. Tack för att du alltid älskade mig. Tack för att just du blev min mormor.